Publicitate la radio. Realizare si difuzare spot audio la radio. Campanii publicitare la radio.

Lansam campanii publicitare la cele mai cunoscute radiouri din Romania sau la orice radio doriti.

Trebuie doar sa ne contactati iar de restul ne ocupam noi! Va fi o placere pentru dumneavoastra sa lucrati cu noi, garantam acest lucru!

 

Media Jingles - agentie de publicitate si studio de inregistrari spoturi audio.

 

Publicitate la Radio - Spoturi reclame audio - radio - pret


Daca va ganditi sa demarati o campanie publicitara la radio, ne puteti contacta pentru a va pune la dispozitie oferta noastra sau daca doriti sa mergeti pe cont propriu, puteti citi textul de mai jos. Insa cu noi aveti succesul garantat!

Mesaje intampinare robot telefonic pentru compania dvs AICI.

Asculta productiile noastre AICI

Pentru publicitate la radio, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati:

1. Cautati pe internet datele de contact ale radioului la care doriti sa faceti reclama. Solicitati oferta cu preturile de difuzare. Nu uitati sa le specificati perioada pe care doriti sa lansati campania publicitara. Aici trebuie sa fiti inteligenti si sa alegeti o perioada cat mai mare deoarece cu cat perioada este mai mare cu atat costurile de difuzare sunt mai mici. Radiourile ofera discounturi in functie de perioada de difuzare. Preturile de difuzare ale radiourilor nu sunt fixe, ele difera de la radio la radio si de cele mai multe ori se negocieaza.


2. Pentru realizarea spotului publicitar, puteti alege un studio independent de productie pe care il gasiti cu usurinta pe internet dupa o cautare de genul: "spoturi radio", "realizare spoturi radio", "spoturi audio", etc. Veti gasi oameni profesionisti care va vor servi cu placere. Un exemplu de studio independent de productie spoturi radio suntem noi, Media Jingles.


Radioul de la care veti cere oferta de pret se va oferi sa va realizeze si spotul radio. Puteti alege si aceasta optiune insa intrebati daca spotul realizat de ei poate fi difuzat si pe alte radiouri. Cele mai multe radiouri vor solicita bani in plus pentru difuzarea spotului pe alte statii. Nu acelasi lucru se intampla daca apelati la un studio independent de productie.


3. Dupa ce aveti spotul audio si oferta de pret pentru difuzare puteti incepe campania publicitara. Numarul de clienti va creste exponential de la o zi la alta.


Este importanta perioada pe care o alegeti? Extrem de importanta! Alegeti o perioada de minim 3 luni. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei campanii publicitare este durata ei; cu cat perioada de difuzare este mai mare, cu atat mai mult mesajul se imprima mai bine in mintea omului. Poate ascultatorul nu are nevoie acum de un service auto, sau sa-si cumpere termopane, sau orice altceva. Insa el ascultand spotul ZILNIC, STIEca, daca are nevoie poate apela la firma X. In momentul in care are nevoie, ISI AMINTESTE, si asta datorita perioadei mari de difuzare.


Daca doriti sa va faceti cunoscuta firma, incepeti cu un spot la radio prin care informati oamenii de activitatea dvs, iar apoi mergeti in paralel cu un spot care sa prezinte o oferta irezistibila la un anume produs. Practic, veti avea 2 spoturi pe radio, unul de informare, iar celalalt cu oferta.


Ce este un scriptul unui spot audio?


Se foloseste notiunea de script in domeniul productiei radio si in marketing. Scriptul este TEXTUL de inregistrat, acela care este rostit la microfon.

Textul de inregistrat (scriptul) trebuie facut eficient. De regula spoturile pe care le auziti la radio sunt de 30 de secunde. Un spot audio de 15 secunde sau 20 este mult mai eficient decat unul de 30 de secunde, iar costurile de difuzare la un spot de 15 secunde sunt mai mici decat la unul de 30.

Scriptul ar fi bine sa fie cat mai scurt. Incercati sa memorati o fraza. De cate ori trebuie sa recititi ca sa fie memorata de creier? Veti observa ca in momentul in care incepeti sa memorati, intotdeauna veti rosti primele cuvinte ale frazei, apoi totul se pierde si trebuie sa recititi inca odata pentru reamintire, pana memorati tot textul. Un script eficient este unul scurt. Realizarea unui script trebuie facuta scurt si la obiect. Nu va pierdeti in detalii. Simplificati modul de exprimare. De exemplu, in loc de "Astazi intentionez sa trec pe la piata" spuneti "ma duc la piata". Repetitiile unor cuvinte cheie sunt esentiale. De exemplu spotul ar fi bine sa contina numele companiei de cel putin 3 ori: la inceput, la mijloc si la final.


Dar cine face acest script? Oricine poate. Poate fi facut de echipa de productie radio. O echipa de productie spoturi radio se intalneste zilnic cu astfel de scripturi avand poate cea mai mare experienta in creatia de scripturi.

Scriptul poate fi facut de departamentul marketing al firmei pe care o conduceti, poate fi facut chiar de dvs la un picnic sau de agentii de publicitate. Cele mai bune scripturi se fac in grup. In jurul unei mese, mai multi oameni dau drumul la creativitate, la idei. Este important ca dupa finalizarea scriptului sa-l cititi cu voce tare! In acest fel va veti pune in locul celui care va rosti scriptul la microfon. Modificati apoi ce credeti ca nu suna bine. Scriptul este bine sa fie rostit cu usurinta. Daca poate fi rostit cu usurinta, atunci inseamna ca si ascultatorul il va memora mai usor.

Evitati acele scenarii care contin conversatii intre 2 persoane. Scenariile de cele mai multe ori scot ascultatorul din rutina pentru scurt timp, rar pana la sfarsitul spotului. Poate va aprecia scenariul, poate il va amuza, dar la final ce va tine minte? Un scenariu sau numele unei firme? Va tine minte scenariul, ca l-a facut sa rada, dar nu va sti sa spuna numele firmei care se vrea promovata. Imi amintesc vreo 2 scenarii care mi-au atras atentia insa nu stiu sa va spun despre ce produs era vorba. Cred ca se vorbea despre un ziar si un gel de picioare. Mi-a placut modul de interpretare foarte expresiv, amuzant  si atat, in mintea mea nu  apare numele companiei. Incearcati sa va amintiti un scenariu al unei reclame de la RADIO care v-a placut. Va puteti amintiti numele produsului sau al firmei? Poate da, poate nu. De ce sa riscati? In locul scenariului mai bine optati pentru prezentarea unei oferte, a unui produs din cadrul firmei dvs. Oamenii sunt atrasi de oferte, nu de scenarii. Doriti sa cumpere sau sa se amuze? Ideal ar fi sa se amuze si sa cumpere evident. Nu suntem impotriva scenarilor! Daca totusi va ganditi sa optati pentru un scenariu, acesta trebuie facut foarte bine.

Publicitatea la radio nu este scumpa, dar nici foarte ieftina; ceea ce e bine omul sa inteleaga este ca publicitatea la radio nu este imposibila. Spre exemplu, acordati 5 minute din timpul dumneavoastra unei cereri de oferta de la orice radio local. Veti vedea cum imposibilul din mintea dumneavoastra devine...posibil! Oamenii trebuie informati despre activitatea firmei dumneavoastra, numai asa puteti avea clienti noi in fiecare zi.

Cand renuntati la publicitate? Niciodata.


Mult succes!
Octav Popovici - voiceover Media Jingles.

Va rugam specificati sursa la copierea partiala sau integrala a textului de mai sus. Mutumim.

 


Publicitate radio Power Deejays 104.4 fm, promovare pe radio, promovare afacere, reclama radio Bucuresti, publicitate radio low cost, reclama radio Bucuresti, reclama fm preturi reclama radio firme, afaceri.

Ne auzim in urmatoarele orase: Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea.